engelsk

Medisin

Vi samarbeider med Helsevesenet og tar ofte frem anatomiske modeller og modeller som er fremstilt fra røntgen/MR. Modellene benyttes til ulike formål. Ett av bruksområdene er innenfor planlegging av operationer. Gjennom å benytte anatomiske modeller kan man korte ned på operasjonstider og sikkerheten øker. Med en anatomisk modell blir også dialogen mellom helsepersonell og pasient mye enklere.

Materiale
Det finnes flere metoder å velge mellom. Alle har ulike fordeler og bruksomåder.

3D Printing
Modellen fremstilles i en 3D printer. Byggematerialet består av gips og bindemiddel som etter lag på lag prinsippet fremstiller en modell. Detaljene kan fremstilles i mange ulike farger i en og samme prosess, noe som gjør denne teknikken unik. Ferdige modeller kan infiltreres for økt styrke. Denne metoden er i en særklasse siden den er den raskeste, enkleste og billigste metoden på markedet. Materialet som benyttes er veldig likt ben som benyttes ved modellkirurgi.

Stereolitografi -SLA
Modeller fremstilles i et fotopolymer, epoksybasert materiale som herdes lag for lag av en UV-laser. Detaljene er ofte hvite eller ufargede. Transparente modeller kan også fremstilles men krever en spesiell etterbehandling. I visse tilfeller kan også 2 fargetde modeller fremstilles. SLA kan fremstilles i biokompatibelt materiale, og SLA er den metoden som har høyest oppløsning og gir derfor veldig fine modeller.

Lasersintring -SLS
Modeller fremstilles i et polyamidpulver som sintres sammen lag for lag ved hjelp av en CO2-laser. Fargen er hvit og modeller fremstilt med denne metoden har en høy holdfasthet.

Bruksområder:
Vi hjelper deg å velge rett metode. Alt du behøver å vite er hva du behøver din modell til og hvilke egenskaper du vil at den skal ha.

Diagnostikk:
3D Printing, ens- eller flerfarget
SLA
SLS

Behandlingsplanlegging:
3D Printing, ens- eller flerfarget
SLA
SLS

Modellkirurgi:
3D Printing

 

Ta kontakt for ytterligere informasjon omkring medisinske modeller på: firmapost@prototal-norge.no

 

Vi bruker cookies. For mer informasjon trykk her.